Afgeronde rechthoek:  

Tekstvak: De klant centraal 
Afgeronde rechthoek:                                                            

 

 

 

 

Afgeronde rechthoek: Meten is weten...
Het vaststellen van de klantwaarde (ook wel bekend onder Customer Value Management) is eigenlijk het berekenen van de economische toekomstige waarde van de klant. Hierbij wordt voor elk type klant een profiel opgesteld op grond van bekende informatie in het bestand (adres, leeftijden, gezinssamenstelling, inkomen, producten, betalingsgedrag, claimgedrag, etc.). Met behulp van deze profielen en de juiste segmentatie van de berekeningsparameters wordt de klantwaarde berekend. Hierbij wordt de huidige portefeuille meegenomen en wordt ook een verwachte waarde berekend voor andere producten waar een klant ook interesse in kan hebben op grond van zijn levensfase. Daarnaast is een goede en tevreden klant ook een ambassadeur voor de verzekeraar voor andere klanten (cross selling). De waarde van een klant stelt de verzekeraar in staat om beter op de klantwensen in te spelen en een ander serviceniveau aan te bieden.
Bij het opstellen van klantprofielen wordt simpel begonnen. Aangezien klanten niet goed in een hokje te plaatsen zijn levert een hogere mate van detail niet altijd tot betere inzichten. Met een paar zinvolle indicatoren is het al mogelijk een betere marketing strategie te bereiken. 
In combinatie met case management, kunnen de klantprofielen met indicatoren ook worden vastgelegd in het klantendossier. Daarmee wordt direct bereikt dat het klantdossier uitermate geschikt is voor CRM doeleinden. De case manager, die de klant ondersteunt bij een vraag of een claim, kan hierbij op grond van beschikbare indicatoren zelf al inspelen op het aanbieden van een andere service waar zowel de klant als de verzekeraar profijt zullen hebben.