Afgeronde rechthoek:  

Tekstvak: De klant centraal 
Afgeronde rechthoek:                                                            

 

 

 

 

Afgeronde rechthoek: Case management is een vreemde eend in de bijt van de actuaris. Deze dienst komt voort uit onze brede interesse en uit een onvrede over bestaande problemen bij verzekeraars. In onze rapporterende functie, zit de actuaris aan het eind van het proces en moet om weten te gaan met fouten die in het begin van het proces zijn gemaakt.
Case management is geschikt voor organisaties met complexe en kennisintensieve processen waarbij veel data moet worden verwerkt. Je kunt hierbij denken aan een afdeling die claims afhandelt, service desks, etc. De basis voor een case management oplossing is het opzetten van een elektronisch klantendossier. Met behulp van een inventarisatie is het mogelijk om alle overbodige relaties weg te halen en de kortste weg naar het resultaat vast te stellen. Een applicatie maakt het vervolgens mogelijk om zo efficiŽnt mogelijk een case te behandelen zonder dat daarbij enorme ICT inspanningen noodzakelijk zijn. De case manager is vervolgens zelf in staat een volledige claim af te handelen. 
We zijn er van overtuigd dat deze oplossing een belangrijke bijdrage kan leveren aan de interne processen van een verzekeraar over alle disciplines heen. De werkwijze van case management en de inhoud van een klantdossier bevatten geen restricties. Hierdoor is het op den duur mogelijk meerdere applicaties via het case managementsysteem te laten lopen. U kunt hierbij denken aan de polisadministratie, claimberekeningen, economische projecties, maar ook projectmanagement. De actuaris zal dan wel betrokken raken.
Van der Tweel ActuariŽle Consultancy B.V. werkt nauw samen met McMarvel (een onderdeel van Agility House). Deze partij levert als enige in de markt oplossingen en applicaties volgens de formule van case management. Ze is in staat om binnen 20 weken een compleet werkende en ingerichte applicatie op te leveren. McMarvel kan  aantonen dat een enorme kostenreductie, een hogere klanttevredenheid en meer zingevend werk wel kunnen samengaan.
Meer informatie over de oplossingen die McMarvel aanbiedt kunt u vinden door de volgende link te volgen: www.agilityhouse.com.